Aruba

Denne lille øya tilbrakte vi ikke mer enn 4 dager på. Turen hit var i utgangspunktet ikke planlagt eller ønsket. Reisa ble til da vi måtte hastekjøpe billetter på flyplassen i Ecuador for å bevise at vi skulle reise ut av Colombia.

20180215_120527

«One happy Island» – mottoet til øya

20180215_121520

Vel. Fint var det. Øya var lett å utforske, både til fots og via offentlig transport. Stranda lå kun 5 min unna der vi bodde. Fortsatte man å gå langs stranda kom man til sentrum med butikker på rad og rekke.

Etter å ha dykka så mye på San Andrés, ble det dykking på Aruba også. Det er gøy å kjenne at man mestrer noe man ikke har gjort så mange ganger. Det ble våtdrakt på oss denne gangen, det var kaldt i vannet. Sikten under vann var ikke så bra, men dykkemesteren fant en liten blekksprut. Vi besøkte et vrak og utforska et korallrev (dobbeltdykk).

20180215_120805.jpg

Vi ankom øya rett etter det store karnevalet :/

Aruba er kjent for å være en populær destinasjon for folk som skal gifte seg eller som er på bryllupsreise. Vi ble vitne til et slags bryllup på stranda og bryllupsfotografering. Dagen vi landa var også 14.februar. Det tenkte vi egentlig ikke så mye over før en tante påpekte det. Det var full brakke på flyplassen da vi landa, men det var jaggu ikke lett å få tak i taxi. Det var ikke fordi det var mange i kø, men fordi alle var opptatt med å kjøre folk hit og dit på vei til valentines middag (det var det taxisjåføren vi satt på med mente).

20180215_12373520180215_13331220180216_162613

Det snakkes alle mulige språk på Aruba. Øya er en tidligere Nederlandsk koloni, så gatenavn og arkitekturen bærer preg av det. Og det er flere nederlendere som slo seg ned på øya, og som snakker nederlandsk. Venezuela og Colombia ligger nærme, så spansk er også et språk de lokale kan. Amerikanerne strømmer hit som nordmenn strømmer til Sverige for å handle smågodt. Alle som kan engelsk klarer seg utmerket med det på øya. Vi ble fortalt at barna lærer 7 forskjellige språk på skolen, og at de fleste klarer å snakke alle 7 flytende. Ett av språkene som barna lærer er det språket som snakkes av de lokale på øya – papiamento. En slags blanding av mange språk. Hvilke 7 språk de lærer fant vi ikke ut…

20180215_142159.jpg

Det ble en rolig tur på oss. Med lange gåturer, geocaching, strandliv og litt vindsurfing. Vi landa i Bogotá 18.februar, med avreise til Peru 27.februar – og mer om den turen senere.

20180216_125929

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s