All that glitters is not gold

Vi koser oss her i Bogotá. Tiden bare flyr avgårde!

Det har gått omtrent 3 uker i Colombia, og vi har rukket å bli kjent med deler av byen. Byen er gigantisk, og det kan fort gå 1 time å komme seg fra A til B.

Forrige søndag gjordet vi som de innfødte, og tok beina fatt for å komme opp til Monserrate. Enkelte går uten sko mens andre krabber opp på alle fire. Det er en slags pilgrimsreise… Og har man fått noe man har ønsket seg, så skal man ta turen opp til fots som takk. Verken Lars eller jeg har ønsket oss noe spes, men vi fikk oss en hard treningsøkt. Veien opp består nesten bare av trapper. Og på grunn av høydeforskjellen, fikk lungene kjørt seg skikkelig. Med dundrende puls og litt trøtte bein kom vi oss til toppen. Vi dro med en tante, to fettere og en kusine. På toppe var det tåkete, litt vått og en smule kaldt. Vi reiste fra tante Doris litt over sju på morgenen, så sola hadde ikke rukket å varme noe som helst. Som regel kan man se hele Bogotá fra toppen, men vi så kun skyer. Vi fikk i oss frokost og noe varmt å drikke på toppen, så tok vi turen ned igjen. Vi fikk god og mektig lunsj da vi var tilbake hos Doris, og sovna ganske fort den kvelden.

20170813_081409

Bogotá før vi kom til toppen (og før skyene)

20170813_081416

Bogotá og noen av fjellene rundt

20170813_082009

Kun noen hundre meter fra toppen

20170813_093132

På toppen av Monserrate

For å kunne utforske sentrum, og det som er gamlebyen, tok vi inn på et lite hotell i La Candelaria. Der er det veldig  fint! Det ligger litt i høyden og ikke så langt fra et sted som heter Egipto – og dit bør man ikke dra. Men La Candelaria har mye kult å by på. Det er flere utesteder og serveringssteder der. Det er også en bra sted for å drikke chicha. Vi har så langt kun gått for den tradisjonelle versjonen, men man kan få chicha i utallige smaker. La Candelaria ligger rett ovenfor Plaza de Bolivar, og rett ved de største og viktigste museene i Bogotá. Vi var der i to netter, og det var langt i fra nok! Men nå som vi kan veien med Transmilenio, så kommer vi til å ta mange turer til byen.

Turen til Muse de Oro var fantastisk! Det koster 4000 cop å komme inn, og man kan slenge seg på guidet turer, både på spansk og engelsk – som er gratis! Vi slang oss på, og vår guide var superflink. Vi gikk rundt i 1 1/2 time og fikk høre om symbolikken og bruken av gullet som er blitt funnet i Colombia. Gullet som er blitt funnet og tatt vare på, består av gull og kobber! Det gjorde det lettere å forme gullet slik man ønsket, og man kunne smelte det ved lavere temperaturer. Det er gratis å komme inn på Museo Botero, så da dro vi dit. Botero er en colombiansk kunstner som er kjent for å lage bilder der menneskene er store, dvs de er tykke. Dyrene er i samme stilen, og enkelte av motivene er unormalt store.

20170815_124054

Museo de Oro

20170816_112612

Botero Museet

20170816_113334

Botero Museet

IMG_5705

La Candelaria

Vi planlegger for øyeblikket en tur til Caño Cristales – el rio de los cinco colores (elven med de fem fargene). Det ligger i et området som heter La Macarena, og dit kommer vi oss med småfly. Lonely Planet har info om en tur som tar 3 dager, men det er mulig å være der i flere dager. Et kjapt bildesøk på Google sier noe om hvorfor vi drar.

Kennedy blir vi mer og mer kjent med. Nå har Lars med hjelp av Luis funnet et biljardsted, og vi har også funnet hvor de har BBC – Bogotá Beer Company. Litt dyrt, men de har et godt utvalg av øl. Ellers er det en del barer/buler rundt hvor man får tak i blant annet Aguila, Poker og Club Colombia på boks eller flaske.

20170808_183611

20170808_183158

El Gordo (Luis) og Lars

Jeg legger ut en del bilder på Instagram, så følg meg for hyppigere oppdateringer 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s