Bogotá

Hola,

For øyeblikket befinner vi oss i hovedstaden, Bogotá. Det er her familien til mamma holder til. Det er en ganske stor by, og vi holder til i en bydel som heter Kennedy. Navnet fikk bydelen etter at J. F Kennedy besøkte stedet. Her kjøpte mamma barndomshjemmet for mange år siden, og der bor det nå to tanter, en fetter og en kusine. Det er i det huset, eller rekkehuset, jeg har holdt til de gangene jeg har vært i Colombia.

20170803_164301.jpg

Hustakene i Kennedy med Monserratefjellet i bakgrunnen

Bogotá ligger 2625 meter over havet, og det kjenner man på lufta. Vi avventer med å besøke Monserrate til vi har vært her en stund til. Det er et fjell i hovedstaden som ligger 3152 meter over havet. Det ligger en markedsplass og en kirke på toppen, og det er kjent at mange troende tar turen opp til fots. Men det går også en taubane opp til toppen. Nå har ingen av oss tenkt til å være av den late sorten, så planen er å ta trappene opp. Fra toppen har man en helt fantastisk utsikt. Jeg har vært der en gang før, og det er absolutt verdt en tur til (eller flere).

20170804_203048

De eneste på Plaza de Bolivar

Vi har så vidt tatt turen innom sentrum med det kollektive bussystemet – TransMilenio. Det er et nettverk av stasjoner og ulike typer busser som man må lære seg. Det bor over 8 millioner mennesker her, så det er tettpakka på bussene. I sentrum dro vi innom La Candelaria, som er det stedet i hovedstaden der bygningene fra kolonitida er best bevart. Der spanderte to fettere aguardiente (guarro) på oss. Vi kjøpte også en flaske med chicha, som er en fermentert maisdrikk opprinnelig fra Peru. Dritgodt! Vi fikk også lov til å gå forbi presidentpalasset, til tross av at det var blitt kveld. Det hjelper å si at man er turister fra Norge når presidenten fikk fredsprisen for litt over et halv år siden.

Vi har så vidt begynt å planlegge oppholdet vårt. Planen er ikke spikra, men vi er nødt til å dra innom Medellin, Santa Marta, Cartagena, Parque Nacional Natural, San Gil, Barranquilla og Ciudad Perdida (the lost city). Vi har allerede fått invitasjoner til å bli med på tur andre steder i landet med familien, så vi kommer forhåpentligvis til å få se mye av Colombia.

20170806_101949

Hundrevis av boder på Plaza de mercado de Paloquemao

I hovedstaden har vi mye å gjøre. Det er drøssevis av museer her (ryktene sier det er rundt 60 stk), og det er kino på nesten alle kjøpesentrene – og det er i underkant av 100 kjøpesentre i byen, og det bygges stadig nye (gotta catch ’em all).

August er kjent for å være en vindfull måned, og det arrangeres en vind- og dragefestival – el Festival del Viento y las Cometas i Villa de Leyva. Dit reiser vi om ca. 10 dager.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s