Globetrotters

Moi, moi!

Vi har forlatt de finske skoger, og har allerede tilbrakt seks dager i Colombia.

Finland slår aldri feil. Jeg fikk kjøpt min dose med Mummi ting, og Lars kjøpte finskproduserte klær (support your local). Vi heiv i oss rugbrød, øl og tradisjonell finsk mat (Lappi Ravintola). Lars fiksa billetter med en gammel trebåt fra Suomenlinna, også kalt Sveaborg. Den var en to timer lang seiltur der vi ble tatt med tilbake til 1700-tallet. Lars ble utropt til ny flaggmester mens jeg lært noen knuter. Skjønte ikke så mye av det de sa, men det var en morsom opplevelse. Sjekk ut Cannon Sloop Diana under «guided tours and groups» her. Og skulle man være interessert i  ta en tur til Tallinn, så går det hurtigbåter fra havna i Helsinki. Vi tok også turen innom Kallio, og spiste på Sandro. Det er absolutt å anbefale. Finnene har veldig gode lunsjtilbud, og man finner gode lounas over hele byen. I Kallio finner man mange kule butikker, Steinkirken, Leninparken og flere geocacher. Markedhallen Hakaniemi er et must! Mat, kjøtt, fisk, brød og annet godt finer man i 1.etg. Opp trappa finner man loppiser og selvfølgelig Marimekko stæsj. Kallio er hipsterstedet numero uno i Helsinki, så vi fra hippe Tøyen følte oss som hjemme (neida, men et behagelig området av Helsinki).

Oss etter en tur i Bjørneparken og Steinkirken

På vei til lunsj etter en tur innom Bjørneparken og Steinkirken i Kallio

Finland har kommet langt når det kommer til økologiske butikker og produkter, og jeg fikk handla det jeg trengte. I tillegg er prisene noe lavere, så det kan lønne seg å hamstre når man først har tatt turen til «de tusen sjøers land».

Og når det kommer til shopping i Helsinki… Kjøpesentrene ligger på rekke og rad i Helsinki. Favoritten må være Forum for min del. Det er nemlig der de har den offisielle Moomin Shop! Det selges mummi ting over hele byen, i de fleste suvenirsjapper og diverse andre butikker. Man kan finne mummi kopper på f.eks Smarket ved togstasjonen.

037.JPG

Moomin Shop @ Forum

Reisen til Colombia gikk nesten smertefritt. Flyet fra Amsterdam til Madrid var forsinka, så vi fikk oss en real løpetur da vi endelig landa i Madrid. Ingenting er som å sette svett og varm på et 9 timer lang flyreise.

Vi er nå stasjonert hos en av tantene mine, Josefa. Hun har to sønner Diego og Luis. Hun har også to søte hunder, Ringo og Mateo.

20170802_142442.jpg

Lars hjalp til med å vaske hundene, og fikk ansvaret for Mateo

 

 

Snakkes! ❤

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s